Toenemende bewolking

Het is nog even droog, maar daar komt verandering in. Woensdag neemt de bewolking toe en vanaf donderdag wordt het opnieuw wisselvallig. Met temperaturen rond 20 graden is het niet echt fris.

Afgelopen nacht hebben we de voorlopig laatste koude nacht gehad. In het binnenland koelde het zelfs af tot een graad of 4 en dat is ruim 6 graden onder de gemiddelde minimumtemperatuur van 10,6 graden in deze tijd van het jaar. Het heeft op enkele plaatsen aan de grond zelfs een graadje gevroren.

Na deze koude en heldere nacht scheen vandaag de zon volop. Vanavond is het nog helder, maar aan het einde van de avond komt er vanuit het westen wat sluierbewolking binnendrijven. Het blijft droog. In de loop van de nacht neemt de wind toe en samen met de bewolking zorgt dat ervoor dat het niet verder afkoelt dan tot 7 graden in het noordoosten en een graad of 12 aan de kust.

De sluierbewolking is morgenvroeg nog niet dik genoeg om de zon volledig te onderscheppen. Wel wordt het wolkendek geleidelijk dikker waardoor de zon in de loop van de dag er niet meer doorheen kan breken. Tot het einde van de avond blijft het droog. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind loopt het kwik op naar 18 tot 19 graden in de kuststreken en 20 tot 22 graden in het binnenland.

Vanaf donderdag vallen er buien. Daarbij waait het soms stevig. Tot het weekeinde zitten we even onder de norm van 20 graden, maar daarna loopt de temperatuur weer op.