Thieme wil Haagse concurrent kopen

Delft, 17 juni. Het grafisch bedrijf Thieme GrafiMedia wil branchegenoot Den Haag media groep (DHmg) overnemen. De twee bedrijven zijn hierover in gesprek, zo liet Thieme gisteren weten. Volgens directeur Wim Verhagen van DHmg bevinden de gesprekken zich ”in een verkennend stadium”. Thieme begint deze week met een boekenonderzoek, aldus Verhagen. ”Rond 10 juli zou dat afgerond moeten zijn. Dan wordt meer bekendgemaakt over de mogelijke overname.” Een bundeling van de activiteiten levert volgens Thieme een combinatie op die beter in staat is de concurrentie het hoofd te bieden. Als de overname doorgaat, blijft DHmg als zelfstandige eenheid opereren. DHmg realiseerde vorig jaar met 150 medewerkers een omzet van 20 miljoen euro. Thieme (1.350 werknemers) verwacht dit jaar ruim 200 miljoen euro om te zetten.