Staking legt haven in Zuid-Korea plat

Staking legt haven in Zuid-Korea plat Busan, 17 juni. Containers hopen zich op in de haven van Busan in Zuid-Korea, waar vrachtwagenchauffeurs sinds vorige week staken tegen de hoge dieselprijzen. Gisteren sloten 23.000 chauffeurs in de Koreaanse bouwsector zich bij de acties aan. De staking veroorzaakt problemen in de havens. Volgens de Koreaanse internationale handelsorganisatie zou export ter waarde van 11,7 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) in gevaar komen door de acties. Foto Reuters Port of Busan is piled up with cargo containers as truckers are on general strike in Busan, about 450 km (280 miles) southeast of Seoul, June 17, 2008. South Korean construction workers went on strike on Monday to press for cheaper fuel and higher pay, joining thousands of truckers who walked off the job last week, crippling the export-dependent country's ports. REUTERS/Ha Gyong-min/Newsis (SOUTH KOREA) QUALITY FROM SOURCE. NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA. containerterminal REUTERS;NEWSIS