Soms duurt het wachten te lang

Soms duurt het wachten te lang Cedar Rapids. Een inwoner van het Amerikaanse stadje Cedar Rapids wordt tegengehouden door de politie, als hij een controlepost probeert te omzeilen. Cedar Rapids is een van de steden in de staat Iowa die zwaar is getroffen door de wateroverlast van vorige week. De overstromingen zijn veroorzaakt door een aantal zware stormen, die aan zeker negen mensen het leven hebben gekost. De staten South-Dakota, Illinois, Minnesota, Wisconsin, Nebraska en Indiana zijn ook getroffen. In Iowa heeft de maisoogst veel schade opgelopen. Voor de komende dagen verwachten de autoriteiten nog veel meer regen. In Cedar Rapids zijn ongeveer 24.000 inwoners geëvacueerd en sommigen keren terug om hun huizen te inspecteren. De politie heeft controleposten geplaatst en mensen moesten gisteren uren wachten voordat ze de stad in mochten om een blik te werpen op hun huizen – of wat er van over is. Sommigen werden boos. „Het is zo stom”, zei Vince Fiala, die ook uren moest wachten voordat hij naar zijn huis mocht lopen, vijf straten verderop. „Mensen liggen smekend op hun knieën en zij geven ons nog een flinke trap na.” Foto AP/Seth Wenig An angry resident that tried to drive around a security checkpoint is stopped by one police officer, right, while another tries to break his window to extract him in Cedar Rapids, Iowa, Monday, June 16, 2008. (AP Photo/Seth Wenig) Associated Press

Een inwoner van het Amerikaanse stadje Cedar Rapids wordt tegengehouden door de politie, als hij een controlepost probeert te omzeilen. Cedar Rapids is een van de steden in de staat Iowa die zwaar is getroffen door de wateroverlast van vorige week.

De overstromingen zijn veroorzaakt door een aantal zware stormen, die aan zeker negen mensen het leven hebben gekost. De staten South-Dakota, Illinois, Minnesota, Wisconsin, Nebraska en Indiana zijn ook getroffen. In Iowa heeft de maisoogst veel schade opgelopen. Voor de komende dagen verwachten de autoriteiten nog veel meer regen.

In Cedar Rapids zijn ongeveer 24.000 inwoners geëvacueerd en sommigen keren terug om hun huizen te inspecteren. De politie heeft controleposten geplaatst en mensen moesten gisteren uren wachten voordat ze de stad in mochten om een blik te werpen op hun huizen – of wat er van over is.

Sommigen werden boos. „Het is zo stom”, zei Vince Fiala, die ook uren moest wachten voordat hij naar zijn huis mocht lopen, vijf straten verderop. „Mensen liggen smekend op hun knieën en zij geven ons nog een flinke trap na.”