Russische maffia in Spanje opgepakt

MADRID. Een speciale politiemacht heeft eind vorige week twintig verdachten in Palma de Mallorca, Málaga, Alicante en Madrid aangehouden. De arrestanten zouden deel uitmaken van de Russische maffiaclan Tambovskaja uit Sint Petersburg. Bij huiszoekingen werd ook voor 12 miljoen euro aan contanten in beslag genomen, evenals een groot aantal luxeauto`s en jachten. De gearresteerde leider wordt onder meer verdacht van het op grote schaal witwassen van crimineel geld via onroerendgoedtransacties in Spanje. Hij zou een centrale rol spelen in contacten met belangrijke politici binnen het Kremlin. In El País verklaarde de onderzoeksrechter dat het gaat om ”de belangrijkste criminele organisatie van Russische herkomst ter wereld”.

The eXile is te lezen op www.exile.ru