Radio Voorkeur

Desmet live. Halleh Ghorashi kwam 20 jaar geleden als vluchteling uit Iran naar Nederland. Onlangs kreeg ze de Triomf 2008 uitgereikt voor haar bijdrage om zwarte, migranten en vluchtelingenvrouwen in staat te stellen invloed, zeggenschap en macht te verwerven. Wetenschapsjournalist Mark Mieras over zijn boek Ben ik dat? Wat hersenonderzoek vertelt over onszelf. Oud-Artisdirecteur Maarten Frankenhuis over zijn boek Terug naar Afrika , een praktische gids met informatie over de Afrikaanse savannen. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Arjen Duinker leest nieuwe gedichten voor, radiomaker Berend Dubbe vertelt over popgroep The Free Design. Wim Brands en Erik Jan Harmens praten met Abe de Vries, over de door hem samengestelde bloemlezing Het goud op de weg - De Friese poëzie sinds 1880, gepubliceerd door uitgeverij Bornmeer. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa luna. Jaap Kooijman, universitair hoofddocent media & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam licht zijn nieuwe boek toe: Fabricating the Absolute Fake, dat gaat over de Amerikaanse dominantie in de Nederlandse cultuur. Radio 1, 0.02, 1.02u.