Petra is 500.000ste EK-bezoeker in Bern

Petra van den Ham uit Houten stapte vanochtend na een reis van ruim elf uur nietsvermoedend uit de trein in Bern. Even later stond ze met een Zwitserse kaas van 20 kilo in haar handen te poseren voor tientallen fotografen. Ze bleek de 500.000 bezoeker in Bern bij het EK voetbal.

„We zaten rustig op het terras koffie te drinken toen ik werd aangeschoten door een man van de gemeente Bern”, zei de 37-jarige Van den Houten, die een pruik draagt met twee oranje staarten. „Hij vertelde me dat ik de gelukkige was. Dat vond ik wel leuk natuurlijk.”

In het stadhuis riep burgemeester Alexander Tschäppät de Nederlandse even later naar voren tijdens de afsluitende persconferentie. Voor Bern zit het EK er na vandaag op. Tschäppät overhandigde Petra behalve de kaas veel chocolade.

Van den Ham reisde samen met haar man Robert (40) en drie vrienden. Het vijftal bezoekt vandaag de wedstrijd tegen Roemenië. „Ik had ook een kaartje voor Nederland-Italië, maar die heb ik aan mijn schoonvader gegeven. Hij is samen met Robert naar de wedstrijd gegaan”, zei Petra. „Achteraf gezien baal ik daar wel een beetje van, want het was een fantastische wedstrijd. Ik heb wel wat gemist. We gaan de schade tegen Roemenië inhalen.” (ANP)