Pasta met salami

Een simpele en snelle familiepasta, die extra lekker wordt wanneer je er op het bord mozzarella over laat smelten.

1 kleine bloemkool

350 g kleine pasta (penne, farfalle, wat je maar wilt)

150 salami, in blokjes

2 stengels lente-ui, in ringetjes

1 bol buffelmozzarella

50 g rucola, grof gesneden

extra vergine olijfolie

Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Voeg wanneer de pasta nog 5 minuten te koken heeft de bloemkoolroosjes toe. Zet een ruime hapjespan op middelhoog vuur en voeg de blokjes salami toe. Laat ze uitbakken in hun eigen vet. Voeg op het laatst de lente-ui toe en fruit even mee. Laat de mozzarella uitlekken en pluk het kaasje met de vingers uit elkaar. Giet de pasta en bloemkool af, maar vang een beker van het kookvocht op. Voeg de pasta samen met het kookvocht toe aan de salami. Warm de pasta nog even goed door. Haal de pan van het vuur en meng er de rucola en een scheut olijfolie door. Maak de pasta op smaak met zout en versgemalen peper en zet in een schaal op tafel. Geef de mozzarella erbij. Geniet van het contrast tussen de warme pasta en koude, maar langzaam smeltende mozzarella.

Stuur jouw beste barbecuerecept voor de nrc.next barbecuewedstrijd naar nrcnext.nl/koken. Kijk op nrc.tv voor Janneke’s recept van de week.

    • Janneke Vreugdenhil