Overige films

Albino Alligator (Kevin Spacey, 1996, VS/Frankrijk). Regiedebuut van acteur Spacey brengt de gijzeling door drie criminelen in beeld in een bar in New Orleans gedurende een broeierige zomernacht. Typische acteursfilm weet geen moment echt te overtuigen. Met Matt Dillon, Faye Dunaway, Gary Sinise, Joe Mantegna. RTL7, 20.30-22.20u.

Evita (Alan Parker, 1996, VS). Veertigduizend figuranten gebruikte Parker voor zijn verfilming van de ruim twintig jaar oude musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Het geromantiseerde en geheel gezongen levensverhaal van de Argentijnse First Lady Eva Perón werd een filmisch ballet vol aansprekende bijnakitsch, met een wervelende hoofdrol van Madonna en een groot aantal memorabele melodieën. Ook met Antonio Banderas. RTL8, 20.30-22.50u.

About Adam (Gerard Stembridge, 2000, Ierland/Engeland/VS). Dwarse Ierse komedie in de traditie van Four Weddings and a Funeral zou de vertelstijl van Akira Kurosawa’s Rashomon paren aan de moraal van Pier Paolo Pasolini’s Teorema. Kate Hudsons verloofde Stuart Townsend blijkt ook wel erg veel te betekenen voor haar twee zusters én haar broer. Ook met Tommy Tiernan, Frances O'Connor, Stewart Roche en Aoife Maloney. BBC1, 0.35-2.15u.

La cité des enfants perdus (Marc Caro & Jean-Pierre Jeunet, 1995, Frankrijk). Tweede speelfilm van Frans regisseursduo is mislukte poging om het succes van hun Delicatessen te kopiëren. Volop buitenissige personages, een fabelachtige art direction, veel visuele grappen en een alle kanten opschietend verhaal over een demonische wetenschapper die kinderen van hun dromen berooft. Jeunet sloeg later terug met Amélie. Morgen, Arte, 14.55-16.50u., Duits nagesynchroniseerd.