Marianne Vos rijdt toch olympische tijdrit in Peking

NIEUWEGEIN. Wielrenster Marianne Vos mag toch de olympische tijdrit rijden in Peking. Dat heeft bondscoach Johan Lammerts na overleg met de wielerbond KNWU en sportkoepel NOC*NSF gisteren besloten. De wielerbond wilde in eerste instantie niet dat Vos in China op drie onderdelen uitkomt vanwege de zware omstandigheden en schrapte Vos uit de tijdrit. De wielrenster was het daar niet mee eens en schakelde een advocaat in. Aanleiding voor de koerswijziging van de KNWU en Lammerts is de prestatie van Vos zaterdag in de Baskische rittenkoers Emakumeen Bira. Ze versloeg daar in de tijdrit de wereldkampioene tijdrijden, de Duitse Hanka Kupfernagel. Vos rijdt nu in Peking eerst de wegwedstrijd (10 augustus), daarna de tijdrit (13 augustus) en de puntenkoers op de baan (18 augustus).