Krajicek naar tweede ronde in Rosmalen

Rosmalen. Van de vier Nederlanders die gisteren in actie kwamen bij het tennistoernooi in Rosmalen, heeft alleen Michaëlla Krajicek de eerste ronde overleefd. De Nederlandse nummer één bij de vrouwen versloeg de Japanse Ai Sugiyama in een spannende driesetter: 6-1, 5-7 en 7-6. Krajicek behaalde daarmee haar tweede zege van het jaar na een lange reeks van nederlagen. Ze treft nu de Indiase Sania Mirza, die won van de als vijfde geplaatste Italiaanse Flavia Pennetta. Martin Verkerk, die met een wildcard was toegelaten tot het hoofdtoernooi, kon alleen in de eerste set de Indiër Rohan Bopanna bijbenen: 7-6, 6-7 en 4-6. Robin Haase was niet opgewassen tegen titelverdediger Ivan Ljubicic: 3-6 en 6-7. En Matwé Middelkoop verloor van Marc Gicquel: 2-6 en 6-7.