Film van de dag

Tom Hanks en Meg Ryan in You’ve Got Mail (Nora Ephron, 1998, VS). YOU'VE GOT MAIL Tom Hanks, Meg Ryan Foto datering: 1998 foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

You’ve Got Mail. De Amerikaanse regisseur Nora Ephron haalt haar inspiratie uit romantische films uit de gouden Hollywood-periode. In 1993 had ze een hit met Sleepless in Seattle, een romantische komedie met Tom Hanks en Meg Ryan, waarin het klassieke melodrama An Affair to Remember uit 1957 met Cary Grant en Deborah Kerr een grote rol speelde. Vijf jaar later volgde You’ve Got Mail, een film die geïnspireerd was op het overigens veel betere The Shop Around the Corner van Ernst Lubitsch uit 1940 met James Stewart en Margaret Sullivan. In de film van Lubitsch communiceerden de personages via brieven. In You’ve Got Mail, opnieuw met Hanks en Ryan, gebruiken ze e-mail. Kathleen drijft op Manhattan een kleine kinderboekwinkel. Joe’s bedrijf wil om de hoek een filiaal van een boekwinkelketen openen. En toch zijn ze voor elkaar bestemd.(Nora Ephron, 1998, VS), Net5, 20.30-22.45u.André Waardenburg

    • André Waardenburg