Dan liever geen moeder gehad?

Het is te gek voor woorden dat nu ook het CDA instemt met uitbreiding van embryoselectie in het geval van erfelijke borstkanker. De discussie hierover is kortzichtig en misleidend. Want allicht gunt niemand zijn dochter die verschrikkelijke ziekte. Maar met embryoselectie voorkom je niet alleen borstkanker, je voorkomt er een heel leven mee. Je moet er toch niet aan denken dat je dochter, moeder of tante die borstkanker kreeg, helemaal niet had bestaan?

Aspirant-moeders die zelf borstkanker hebben gehad en nu in de media voor embryoselectie pleiten, wekken bovendien niet de indruk dat ze om die vervelende ziekte liever niet geboren hadden willen worden. Integendeel, ze zijn bewust bezig met het krijgen van kinderen. Waarom mag hun dochter die kans heeft op dezelfde ziekte dan niet worden geboren?

Brieven en opiniestukken kunt u sturen naar opinext@nrc.nl

    • Yvette den Brok