Correcties & aanvullingen

Cleopatra

In het bijschrift bij het artikel Ons verval is onontkoombaar van Paul van Tongeren (14 juni, pagina 17) staat dat Lawrence Alma-Tadema de schilder is van ‘Cleopatra test gif op ter dood veroordeelden’. Dit is onjuist. Het gaat om een werk van de Franse schilder Alexandre Cabanel (1823-1889).

Illustratie Oranje

De illustratie ‘de ideale opstelling’ bij de rubriek De Week van Oranje (14 juni, pagina 13) was origineel van Ruben L. Oppenheimer. De tekening werd in licht gewijzigde vorm en zonder bronvermelding verspreid via het internet.

Betuwelijn

In het fotobijschrift bij het artikel Fluitend én op topsnelheid naar Rotterdam (14 juni, pagina 2) wordt gesteld dat de Betuwelijn afgelopen maanden goed was voor 75 tot 90 treinen per dag. Dat moest, zoals in het artikel zelf staat, per week zijn.