AIG ontslaat topman Martin Sullivan na miljardenverliezen

Amsterdam. American International Group, `s werelds grootste verzekeringsbedrijf, heeft bestuursvoorzitter Martin Sullivan maandag ontslagen. Het Amerikaanse concern houdt de Britse topman verantwoordelijk voor de recordverliezen die AIG de afgelopen kwartalen heeft moeten rapporteren ten gevolge van de kredietcrisis. Enkele grootaandeelhouders hadden de afgelopen weken al op het ontslag van Sullivan aangedrongen. AIG heeft meer dan 20 miljard dollar (13 miljard euro) moeten afschrijven op beleggingen op de hypotheekmarkt. In februari meldde het concern een recordverlies in het vierde kwartaal van 2007 van 5,3 miljard dollar. Over het eerste kwartaal van dit jaar volgde nog een nettoverlies van 7,8 miljard dollar. Precies drie jaar geleden werd Sullivans voorganger, Maurice Greenberg, ook al op staande voet ontslagen. Hij was betrokken bij een omvangrijk boekhoudschandaal.