VS niet blij met bouw Israëlische huizen

Jeruzalem. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice heeft gisteren gezegd dat ze niet blij is met de bouw van Israëlische nederzettingen in gebieden die de Palestijnen als onderdeel van hun toekomstige staat zien. Israël maakte vrijdag plannen bekend om nog eens 1.300 woningen te bouwen in bezet Oost-Jeruzalem, tot woede van de Palestijnen. Rice zei dat de plannen een ”negatief effect” hebben op de vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen. Israël heeft sinds de Amerikaanse president Bush eind vorig jaar het vredesoverleg een nieuwe impuls gaf, de bouw van meer dan 3.000 woningen in bezet gebied aangekondigd. De vredesonderhandelingen tussen de Israëlische premier Olmert en de Palestijnse president Abbas hebben sindsdien niets opgeleverd.