Tweekoppig scherm

Tweekoppige multitasker

Het doet een beetje denken aan een reus met een extra hoofd, deze Syncmaster 2263 DX van Samsung. Het is een 22 inch scherm met nog een extra minischermpje van 7 inch ernaast. Bedacht voor de multitasker die het prettig vindt om veel programma’s open te hebben en in de gaten te houden. Een rare uitvinding, zo’n tweekoppige draak voor je neus, maar in de praktijk werkt het handig. Niets is prettiger dan een paar programma’s naar het tweede scherm te vegen, zodat het primaire scherm lekker overzichtelijk blijft en je toch de mail in de gaten kunt houden. Volgens Samsung is hun dual screen oplossing handig om zo een paar widgets, rss-feeds of de Outlookagenda bij te houden. Het minischerm zit via usb aan de achterkant van grote scherm bevestigd, zodat het geen extra bureauruimte kost en er geen kabels getrokken hoeven te worden.

Marc Hijink

Meer monitoren op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink