Ruim 11 miljoen mensen volgden EK-wedstrijd

HILVERSUM, 16 juni. Ruim 11 miljoen mensen hebben vrijdagavond enig moment van de EK-wedstrijd Nederland-Frankrijk gezien. Het gaat daarbij om alle kijkers die zowel thuis als buitenshuis hebben gekeken. Dat blijkt uit cijfers van de afdeling Kijk-en Luisteronderzoek van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Thuis hebben 9,6 miljoen mensen minimaal een minuut naar het duel gekeken. Buitenshuis gaat het om nog eens 1,6 miljoen mensen. Het bereik moet niet worden verward met het gemiddelde kijkcijfer van 7,5 miljoen. Dat cijfer zegt iets over het gemiddelde aantal kijkers dat vrijdag de hele wedstrijd thuis voor de buis heeft gevolgd. Met een bereik van 11,2 miljoen kijkers staat deze EK-wedstrijd in de topvijf van de best bekeken wedstrijden van Oranje sinds 1989.