Radio Voorkeur

Kunststof. Beeldend kunstenaar Roy Villevoy over de inspiratie die hij vindt in de cultuur van de Asmat, een stam in PapoeaNieuw-Guinea. Een overzichtstentoonstelling van zijn werk is tot en met 10 augustus te zien in Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week: Johann Nepomuk Hummel. Wolfgang Mozart nam het pianowonderkind Johann Hummel (1778-1837) verrukt in huis. Hummel zal Mozart daarna eeuwig vereren, wat later in bijna al zijn eigen composities doorklinkt. De pianist Hummel wordt in eigen tijd wereldberoemd, de componist Hummel wordt door de muziekgeschiedenis terzijde geschoven. Toch klinken Hummels eigen noten oprecht en gepassioneerd. Radio 4, 19.30-20.00u.

De Avonden. Gesprek met journaliste Pay-Uun Hiu over haar boek Oranje soep van Witte Wolk, tegelijk een zoektocht naar roots, een gids voor de Chinese keuken, een familiegeschiedenis en een reisverslag. Muzikant en componist Berend Dubbe vertelt over de New Yorkse formatie uit de jaren '60 The Free Design. Carolijn Visser over haar nieuwe boek Shanghai Skyline. Radio 6, 20.02-22.00u.