Man neemt wethouder van Almelo in gijzeling

Enschede, 16 JUNI. In het stadhuis van Almelo heeft een onbekende man vanmorgen een aantal mensen gegijzeld, onder wie vermoedelijk wethouder B. Kuiper (PvdA) van ruimtelijke ordening. Een ooggetuige zag tegen een uur een arrestatieteam het gebouw binnengaan. Wie de gijzelnemer is en wat de achtergrond van de gijzeling is, kon de politie nog niet zeggen. Lokale tv-zender RTV Oost meldt dat de gijzelnemer een man is die ervan wordt verdacht eerder op de morgen zijn grand café De Rechter in Almelo in brand te hebben gestoken. De gemeente zou dat hebben willen sluiten. Vervolgens zou de man zijn auto voor het stadhuis in brand hebben gestoken. Volgens RTV Oost is de man daarna het stadhuis binnengegaan waar hij wethouder Kuiper en twee andere aanwezigen bedreigde.