Koude nachten

In koude lucht kwam de atmosfeer afgelopen nacht volledig tot rust. Bij weinig wind en onder een heldere hemel daalde het kwik in het binnenland naar 1 tot 3 graden boven nul.

Aan de grond kwam het op diverse plaatsen tot een graadje vorst. Ook komende nacht wordt het opnieuw behoorlijk koud, daarna gaat de temperatuur omhoog.

Vanavond lossen de stapelwolken snel op en er volgt een heldere nacht waarin de temperatuur op de Veluwe en langs de grens met Duitsland kan dalen tot minimaal 2 graden. Aan de grond komt het tot lichte vorst. Op veel plaatsen vormt zich ook nevel en mist.

Eventuele mist is morgenochtend snel opgelost. De zon breekt goed door, maar er ontstaan wel stapelwolken. Met niet al te veel wind wordt het zo’n 20 graden. Alleen direct aan zee is het een paar graadjes frisser.

Woensdag komt een nieuw lagedrukgebied de richting op van de Britse eilanden en dit systeem gaat ook het weerbeeld in ons land beïnvloeden. Voordat de regenstoring van deze depressie ons land bereikt, trekt de naar zuidwest draaiende wind aan.

Met 19 of 20 graden ligt de temperatuur op een vrijwel normaal niveau voor midden juni en door de aanwezigheid van meer bewolking is het tijdens de nacht minder koud. Donderdag trekt een regenstoring over ons land en blijft het kwik in de middag op maximaal 17 graden steken. Vrijdag volgen opnieuw enkele fikse buien.