Jürgen Macho

Zijn naam zegt het al Austria's goalkeeper Juergen Macho reacts during the group B match between Austria and Poland in Vienna, Austria, Thursday, June 12, 2008, at the Euro 2008 European Soccer Championships in Austria and Switzerland. (AP Photo/Hans Punz) Associated Press

20.45u: Oostenrijk - Duitsland

Met een exotische doelman

Na alle mooie voetballers is het tijd voor een mooie keeper. Die komen doorgaans niet zo vaak in beeld. Dat is jammer, er lopen een paar fraaie exemplaren rond. Jürgen Macho bijvoorbeeld, de doelman van Oostenrijk. Hij is, zoals zijn naam doet vermoeden, groot (1,93 meter) en stoer. Met zijn donkere haar en bruine ogen doet hij, in het juiste licht, zelfs een tikkeltje exotisch aan. Nu maar hopen dat de Duitsers vanavond vaak op doel schieten. De concentratie op zijn gezicht. De bal volgend met die donkere ogen. En dan uiteindelijk de redding. Zoals een echte man dat doet. Doelbewust, krachtig en zonder angst. Mocht je toch meer van het type blond haar, blauwe ogen zijn, dan kun je beter naar de wedstrijd Polen-Kroatië kijken. Bij Polen staat Artur Boruc in het doel, ook erg smakelijk. Zappen tussen de wedstrijden kan natuurlijk ook. (Ank Swinkels)

    • Ank Swinkels