Griekenland eruit

Het wonder van 2004 heeft Griekenland niet kunnen herhalen. De Europees kampioen van vier jaar geleden in Portugal is na twee duels al uitgeschakeld op het EK. Rusland was zaterdag met 1-0 te sterk. Griekenland is daarmee de vierde titelhouder die op het daarop volgende EK niet voorbij de groepsfase geraakt. Bovendien is Griekenland het enige land dat op dit EK in twee duels nog niet wist te scoren. Overigens heeft een Europees kampioen de titel nooit kunnen prolongeren.

Voor Rusland ligt de weg naar de kwartfinales nog open. Het moet nu in een onderling duel met Zweden uitmaken wie zaterdag de tegenstander van Nederland wordt in Bazel. De Russische bondscoach Guus Hiddink prees vooral de strijdlust van zijn team, dat de eerste groepswedstrijd nog kansloos met 4-1 van Spanje had verloren. Hij vond wel dat Rusland meer had moeten scoren „We leven nog”, zei Hiddink opgelucht, „maar praten over een duel met Oranje is nog een brug te ver.”

Griekenland Rusland
0 1
Gespeeld op 14 juni, Salzburg
Toeschouwers 31.063
Scheidsrechter Rosetti (Ita)

Doelpunten

33' Zirianov 0-1

Kaarten

42' Karagounis, 58' Liberopoulos 77' Saenko, 84' Torbinski