Fiat aandeelhouders drukkerij RSDB voor overname

Drukkerij Roto Smeets de Boer (RSDB) valt vrijwel zeker in handen van de investeringsmaatschappij van miljonairs Hendrik van den Hombergh en Wim de Pundert. HHBV, de officiële naam van de investeringsmaatschappij, heeft overeenstemming bereikt met aandeelhouders die ruim 80 procent van het beursgenoteerde RSDB bezitten.

Dat heeft de drukkerij gisteren bekendgemaakt. De aandeelhouders zijn akkoord met een prijs van 40 euro per aandeel. De totale waarde van dit geplande bod komt uit op 131,6 miljoen euro.

HHBV is van plan voor 1 augustus met het bod te komen. Zowel de raad van bestuur van RSDB als de raad van commissarissen steunt het bod van Van den Hombergh en De Pundert.

De twee investeerders zijn van plan RSDB (2.300 werknemers) van de beurs te halen en te fuseren met de Europese tak van Quebecor World (3.500 werknemers), een Canadese drukker. Vorige maand kocht HHBV dit onderdeel van Quebecor World voor 133 miljoen euro.

Eind vorig jaar probeerde RSDB zelf Quebecor World over te nemen voor 234 miljoen euro, maar deze overname werd geblokkeerd door de aandeelhouders van RSDB. John Caris, bestuursvoorzitter van RSDB, heeft al meerdere malen gezegd dat schaalvergroting de enige manier is voor RSDB om een winstgevende drukkerij te zijn.