Charlotte Köhler Prijzen toegekend

AMSTERDAM, 16 juni. De Charlotte Köhler Prijzen 2008 zijn toegekend aan grafisch ontwerper Julia Born, architect Anne Holtrop en beeldend kunstenaar Pablo Pijnappel. Dat maakte het organiserende Prins Bernhard Cultuurfonds vandaag bekend. De prijzen van elk 20.000 euro worden op 4 juli uitgereikt. Julia Born (Zürich, Zwitserland, 1975) `verbindt in haar ontwerpen Zwitsers minimalisme met Hollandse calvinistische nuchterheid`, aldus de jury. Architect Anne Holtrop (Tiel, 1977) uit Amsterdam zoekt volgens de jury `de grens op met de beeldende kunst`. Pablo Pijnappel (Parijs, 1979) krijgt de prijs ”omwille van zijn vermogen om op een intelligente en gelaagde wijze met verschillende mediale beelden om te gaan en deze tot volwassen en intrigerende werken om te zetten”, zo staat in het juryrapport.