Betoging bij Kamp Zeist

Betoging bij Kamp Zeist Soest. De Mobiele Eenheid van Kamp Zeist in Soesterberg gisteren in de bossen rondom het detentiecentrum. Tientallen actievoerders van de Anarchistische Anti-deportatiegroep hadden zich daar verzameld. Enkelen wisten het centrum binnen te dringen. De actievoerders zijn tegen de opsluiting van uitgeprocedeerde asielzoekers in het detentiecentrum. De politie hield zeven betogers aan. Foto WFA WFA46T:ACTIE BESTORMING KAMP ZEIST:SOESTERBERG;15JUN2008-Leden van de plaatselijke Mobiele Eenheid van Kamp Zeist in Soesterberg bewaken zondagmiddag in de bossen het hek. Enkele minuten voor het uitrukken van de ME klommen enkele activisten over de hekken om zich op het dak van het centrum te verschansen.Het protest bij Kamp Zeist was gericht tegen de opsluiting van vluchtelingen. De activisten wilden zich bovendien op de hoogte stellen van de omstandigheden in het detentiecentrum. Deze door de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) georganiseerde 'burgerinspectie' is de afsluiting van een anti-G8 weekend in Utrecht.WFA/evhw/str.Erik van het Woud WFA WFA