Afscheid met zege

Zwitserland heeft afscheid genomen van het EK in eigen land met een 2-0 zege tegen Portugal. Hakan Yakin maakte beide goals.

Beide teams kregen in de eerste helft wel wat kansen, maar het werd een typisch duel tussen twee landen die niets meer te winnen of te verliezen hadden. Coach Felipe Scolari had zijn team, dat al zeker was van de kwartfinale, op verschillende plaatsen gewijzigd. Zo kregen aanvallers Cristiano Ronaldo en Nuno Gomes een avondje rust en mocht Helder Postiga de positie van spits invullen. Zwitserland, dat na de vroege uitschakeling door twee nederlagen de eer wou redden, drong het felst aan.

Ook in de tweede helft ging Zwitserland op jacht naar een doelpunt, en Hakan Yakin opende twintig minuten voor tijd de score na een mooi uitgevoerde actie. Yakin bleef rustig en schoot de bal door de benen van Ricardo hard binnen. Daarna maakte hij een strafschop.

Zwitserland Portugal
2 0
Gespeeld op 15 juni, Bazel
Toeschouwers 40.000
Scheidsrechter Plautz (Oos)

Doelpunten

71' Hakan Yakin 1-0
83' Hakan Yakin (pen) 2-0

Kaarten

27' Hakan Yakin, 37' Vonlanthen, 81' Barnetta, 90' Fernandes 30' Ferreira, 64' Ribeiro, 78' Meira, 81' Miguel