Van ’t Hek gaat ook niet zo netjes om met camera’s

Youp van ’t Hek schrijft in zijn column over Theo Maassen en de vernielde camera, dat hij dit soort zaken met een ‘grapje’ oplost (NRC Handelsblad, 7 juni). Ik ben zijn zogenaamd grappige oplossing van zo’n incident niet vergeten. In 1988 was ik chef d’équipe van de olympische zwemploeg. Youp van ’t Hek trad in een besloten voorstelling op voor de hele Nederlandse olympische ploeg. Eén van onze zwemmers nam, zich van geen kwaad bewust, tijdens de conference een foto. Youp was daardoor totaal van zijn apropos (zeer begrijpelijk) en loste dit op zijn manier grappig op. Hij vroeg de zwemmer om zijn camera aan hem te geven, zodat hij kon laten zien hoe vervelend het was als je door een (flits)foto verblind werd. Hij nam de camera, maakte hem open, zogenaamd om te zien of er wel een rolletje in zat, trok het rolletje eruit en gooide de camera met een zwaai de coulissen in.

Nog steeds kan ik dit voorval niet als grappig ervaren, vooral ook omdat het een optreden was voor een heel bijzonder gezelschap van voornamelijk jonge sporters, die alles wat zij meemaakten zo veel mogelijk wilden vastleggen.

Josée de Kort-Schulpen

Heemstede

    • Josée de Kort-Schulpen Heemstede