Samenwerking Van Gogh en MoMA

AMSTERDAM, 14 juni. Het Van Gogh Museum in Amsterdam gaat samenwerken met het toonaangevende Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Ze slaan de handen ineen voor de nieuwe tentoonstelling Van Gogh en de Kleuren van de Nacht. Het is de eerste keer dat beide musea samenwerken, aldus het Van Gogh Museum vrijdag. De nieuwe expositie is gewijd aan voorstellingen van ‘de avond’ en ‘de nacht’ van Vincent van Gogh. Dit thema loopt als een rode draad door het oeuvre van de Nederlandse kunstschilder. De tentoonstelling is van september tot begin januari te zien in het MoMA en daarna van februari tot begin juni in het Van Gogh Museum. Beroemde werken die worden getoond zijn onder meer De Sterrennacht (MoMA), De Aardappeleters (Van Gogh Museum) en Eugène Boch dat op dit moment in het bezit is van het Parijse Musée d’Orsay. (ANP)