Benedenmaats

De temperaturen zijn dit weekeinde en begin volgende week benedenmaats. Normaal gesproken zouden we in de tweede week van juni middagtemperaturen rond 20 graden mogen verwachten. Tot en met maandag zitten we ruim onder de norm met 15 of 16 graden. Daarna krabbelen de temperaturen weer voorzichtig uit het dal.

Met een matige, aan zee vrij krachtige, westelijke wind wordt frisse lucht vanaf de Noordzee aangevoerd. In die betrekkelijk vochtige luchtmassa kunnen, na verwarming door de zon, gemakkelijk stapelwolken ontstaan. Deze enorme bloemkoolwolken geven tegen de blauwe achtergrondlucht een typisch Hollands plaatje weer. Soms klonteren de stapelwolken te veel samen waardoor de zon even verdwijnt. Vandaag maar ook morgen kunnen de stapelwolken flink doorgroeien waardoor ze tot regenbuien omvormen.Terwijl het regent kan het daarbij op een enkele plek ook nog even rommelen. De meeste buien vallen landinwaarts, terwijl het in de kustregio's op een enkele bui na droog blijft en de zon zich het meest laat zien. Het blijft beide weekenddagen fris met slechts 15 of 16 graden. Na het weekeinde komt de atmosfeer tijdelijk tot rust. Tot en met woensdag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven.