XXY

In 2 bioscopen Alex ziet er soms uit als een meisje en soms als een jongen. Wat er precies met Alex aan de hand is, of hij/zij hermafrodiet is, of beter gezegd interseksueel, wil de film XXY niet uitleggen. Het is knap hoe XXY tegelijkertijd een sprookje kan zijn en de kijker direct kan meenemen in de dauw van mythische droombossen of tussen de zweetdruppels van echte seks. De film is geen issue-film, maar een pijnlijk-eerlijke bespiegeling over de stadia in een mensenleven waarin nog niet alles vast staat.

In 2 bioscopen

Alex ziet er soms uit als een meisje en soms als een jongen. Wat er precies met Alex aan de hand is, of hij/zij hermafrodiet is, of beter gezegd interseksueel, wil de film XXY niet uitleggen. Het is knap hoe XXY tegelijkertijd een sprookje kan zijn en de kijker direct kan meenemen in de dauw van mythische droombossen of tussen de zweetdruppels van echte seks. De film is geen issue-film, maar een pijnlijk-eerlijke bespiegeling over de stadia in een mensenleven waarin nog niet alles vast staat.

Regie: Lucía Puenzo. In: Cinecenter, A’dam, Filmhuis, Den Haag.