Selectie Diversen

Eindhoven

In de literaire lezingenserie ‘Kom kennismaken met ........’, vertelt Riemer Reinsma, taalkundige, auteur van o.a. De tekstdokter en Van hier tot Tokio - hoe zijn aardrijkskundige namen ontstaan? op 14 juni (17u) over zijn werk. Academisch Genootschap, Parklaan 93, Eindhoven. Inl 040 - 2240084.

Utrecht

Op 15 juni organiseert WomenSpeak! in het kader van het Midzomergrachtfestival een debat over homo-emancipatie in Nederland. Centraal staat de vraag hoe homo-emancipatie gebruikt wordt in het anti-islamdebat. Gespreksleider Kirsten van den Hul gaat in debat met o.a.: Ossama Abu Amar, Sarah Bracke, Frank van Dalen en Markha Valenta. Tumult, Domplein 5, Utrecht. Res 030-2332430 & www.tumultdebat.nl

Amsterdam

In het weekend van 14 en 15 juni zal de 1ste editie van Het Weekend van de Rollende Keukens plaatsvinden op de Amsterdamse Westergasfabriek. Tientallen mobiele keukens vormen samen één groot openluchtrestaurant: ‘Van culinaire cateringkraam tot excentrieke vreetkar en van rokende bbq-camper tot high-tech pizzawagen.’ Westergasfabriek, Amsterdam. Geopend van 13-22u. Inl: www.rollendekeukens.nl

Rotterdam Fashiontour

De Maasstad staat bij kenners bekend om zijn underground fashion stijl. De Rotterdam Fashiontour neemt deelnemers een dag mee langs boetieks en ateliers van jonge, talentvolle Rotterdamse ontwerpers. Kosten: € 59, incl. gebruik van fiets, gids, ontvangst met consumptie, inleiding en workshop, diverse stops bij ontwerpers, lunch en borrel. Data: 14, 21, 28 juni en 5 & 12 juli. Tijd: 10u30-17u. Res/inl: 010-4776477 & www.aroundtown.nl

Den Haag

In het schip van Grote Kerk is t/m 15 juni een grote boekenmarkt met literatuur, kunst, koken, kinderboeken, filosofie, geschiedenis, etc. De toegang is gratis en voor elke koper is er een gratis boek. Ook is er de foto-expositie Opgroeien zonder kinderarbeid. Inl www.grotekerkdenhaag.nl

Nijmegen

Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert 17 juni (20u) de lezing Europe, Islam, and the Mirror of Difference. Would Spinoza Understand Me? door de Pakistaans-Amerikaanse politicoloog Asma Barlas. Zij spreekt over de oorzaken van de moeizame omgang van het Westen met de islam. Aula Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. Res www.ru.nl/sp/asmabarlas

Amsterdam

Dertig musici en beeldend kunstenaars van ensemble Wendingen brengen op 20 locaties dit weekend van 13-17u muziek, film, dans en beeldende kunst. Centrum is Herengracht 390 met een oude Muzieksael en galerie. Ook diverse ‘Herengrachtburen’ tussen de Wolvenstraatbrug en Koningspleinbrug (300-437) stellen hun atelier, kantoor, tuin, winkel, museum, bibliotheek of repetitielokaal open voor een presentatie of expositie; 14 locaties zijn gratis te bezoeken, 6 locaties met passepartout (€12). Inl www.wendingenensemble.nl