Samsung dual screen, voor echte multitaskers

Het doet een beetje denken aan een reus met een extra hoofd, deze Syncmaster 2263 DX van Samsung. Het is een 22 inch scherm met nog een extra mini-schermpje van 7 inch er naast. Bedacht voor de multitasker die het prettig vindt om veel programma’s open te hebben en in de gaten te houden. Het

SyncMaster_2263DX.jpgHet doet een beetje denken aan een reus met een extra hoofd, deze Syncmaster 2263 DX van Samsung. Het is een 22 inch scherm met nog een extra mini-schermpje van 7 inch er naast. Bedacht voor de multitasker die het prettig vindt om veel programma’s open te hebben en in de gaten te houden.

Het lijkt een rare uitvinding, zo’n tweekoppige draak voor je neus, maar in de praktijk werkt het handig. Dat weet iedereen die wel eens met een notebook en een extern scherm werkt: niets prettiger dan een paar programma’s naar het tweede scherm te vegen, zodat het primaire scherm lekker overzichtelijk blijft en je toch de mail in de gaten kunt houden.

Volgens Samsung is hun dual screen oplossing handig om op deze manier een paar widgets, rss-feeds of de Outlook-agenda bij te houden.  Het minischerm zit via usb aan de achterkant van grote scherm bevestigd, zodat het geen extra bureauruimte kost en er geen kabels getrokken hoeven te  worden.

Voor 479 euro heb je een scherm met hdmi-ingangen, ingebouwde webcam van 3 megapixel, stereo microfoon en speakers. De resolutie van het grote scherm is 1680 x 1050 pixels (dan kan beter bij een 22 inch scherm), die van het 7 inch scherm 800 x 480.

    • Marc Hijink