Record Robles op 110 horden

De Cubaan Dayron Robles in Ostrava op weg naar het wereldrecord op de 110 meter horden: 12,87 seconden. Foto AP Cuba's runner Dayron Robles on his way to set a new 110 m hurdles world record with a time of 12.87 seconds at the Golden Spike international athletics contest in Ostrava, Czech Republic, Thursday, June 12, 2008. At left is Stanislav Sajdok of Czech Republic who placed 7th. (AP Photo/CTK, Vladislav Galgonek) *SLOVAKIA OUT* Associated Press

De Cubaan Dayron Robles heeft gisteren het wereldrecord op de 110 meter horden verbeterd. Robles kwam bij een grandprixwedstrijd in het Tsjechische Ostrava tot 12,87 seconden. Daarmee was hij 0,01 seconden sneller dan de oude toptijd van de Chinees Liu Xiang, die twee jaar geleden in Lausanne tot 12,88 kwam.

„Wat een tijd”, jubelde de 21-jarige atleet kort na zijn race. „Dit had ik niet verwacht. Ik ben zeer gelukkig en tevreden. Ik weet niet of ik Liu Xiang in Peking kan verslaan, maar dat zien we dan wel. Bedankt Ostrava!” Het persoonlijk record van Robles stond op 12,92 seconden.

Robles won twee jaar geleden bij de wereldkampioenschappen indoor in Moskou zilver op de 60 meter horden. Bij de WK in Osaka, vorig jaar, eindigde hij als vierde op de 110 meter. Dit jaar kwam hij bij de WK indoor in Valencia niet door de series, omdat hij na de start bleef staan. Robles dacht dat zijn concurrent Liu Xiang een valse start had gemaakt, maar de scheidsrechter floot de lopers tot ontsteltenis van de Cubaan niet terug.

Robles diende zich de afgelopen maanden al aan als een grote concurrent voor Liu Xiang in de strijd om het goud op de Olympische Spelen, in augustus. De Chinees veroverde vier jaar geleden in Athene de olympische titel op de 110 meter horden. (ANP)