Onderwijs inzetten tegen kinderarbeid

Onderwijs inzetten tegen kinderarbeid Bangalore, 13 juni. In het Indiase Bangalore nemen twee oudere werknemers een theepauze op de internationale dag tegen de kinderarbeid, gisteren. De Internationale Arbeidsorganisatie (de VN-organisatie voor de bevordering van goede arbeidsomstandigheden, ILO) schat dat wereldwijd 165 miljoen kinderen in de leeftijd tussen 5 en 14 jaar kinderarbeid verrichten. Deze organisatie roept op tot onderwijs als middel tegen kinderarbeid en armoede. Wereldwijd krijgen 75 miljoen kinderen geen enkele vorm van onderwijs en de meesten van hen verrichten kinderarbeid. Foto AP Elders drink tea, as a child laborer works at a garage, on World Day Against Child Labor, in Bangalore, India, Thursday, June 12, 2008. The International Labor Organization (ILO) has estimated that some 165 million children between the ages of 5 and 14 are involved in child labor. (AP Photo/Aijaz Rahi) Associated Press