Nieuw discussiemateriaal

HTC Touch Pro

Er wordt op het hebben-blog zo enthousiast gediscussieerd over de voors en tegens van de HTC Diamond versus de iPhone dat een nieuwe vraag onvermijdelijk is : hoe zou de zwarte HTC Touch Pro zich verhouden tot de nieuwe iPhone 3G?

HTC’s telefoon met Windows Mobile 6.1 heeft een 2,8 inch scherm en aanraakbediening. Aan de onderkant zit een uitschuifbaar toetsenbord. Dit concept is bekend van de Tytn-serie: een kruising tussen een pda en een telefoon, gericht op professionele gebruikers die vaak en liefst comfortabel onderweg willen mailen.

Met een gewicht van 165 gram is de Touch Pro geen kleintje, maar daar staat tegenover dat dit toestel erg compleet is en dezelfde slimme bediening heeft als de Diamond (3D Touchflo heet het). Reken op een prijs van ruim 600 euro, zonder abonnement.

Marc Hijink

Bekijk de specificaties op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink