Niet vast aan bod Staples

Corporate Express kan nog onder de overname door Staples uit. Als er een hoger bod komt, mag het bestuur van Corporate Express zijn aanbeveling van het bod van Staples intrekken. Dat staat in een toelichting van het Nederlandse bedrijf in kantoorartikelen op de overname door Staples.

Corporate Express ging deze week alsnog akkoord met de overname door Staples, dat 9,25 euro per aandeel betaalt. Corporate Express had de biedingen van Staples voorheen steeds afgewezen. Om uit handen van Staples te blijven, wilde het bedrijf fuseren met Franse branchegenoot Lyreco.

Die fusie – waar Corporate Express 1,73 miljard euro voor zou betalen – gaat nu niet door, en dat kost Corporate Express in totaal 42 miljoen euro, bleek gisteren. 30 miljoen is een schadevergoeding aan Lyreco en 12 miljoen een betaling aan banken die de fusie met Lyreco zouden financieren.

Staples betaalt 3,1 miljard euro voor Corporate Express. Topman Peter Ventress van Corporate Express krijgt een bonus van 600.000 euro voor zijn „buitengewone inspanningen” over de laatste periode, zo blijkt uit de toelichting. Hij wordt na de overname verantwoordelijk voor de activiteiten van Staples buiten de VS en Canada.