kort NIEUWS

Harry Potter

Wie dacht dat J.K. Rowling klaar was met schrijven over Harry Potter heeft het mis. Rowling heeft namelijk een kort verhaal geschreven van 800 woorden dat vertelt hoe Harry opgroeide in de periode vóór Harry Potter en de Steen der Wijzen. Dinsdag is dit met de hand geschreven verhaal in Londen geveild. Een anonieme koper betaalde er 37.50 euro per woord voor. De geldopbrengst zal gebruikt worden om mensen die dyslexie, ofwel leesproblemen hebben, te helpen. Foto: WFA/ R. van Zanen

Spijbelcontrole

Leerplichtambtenaren moeten in de gaten houden of alle kinderen wel naar school gaan. Maar de Amsterdamse ambtenaren hebben gemerkt dat vaders en moeders kinderen soms al een paar dagen voor een vakantie begint thuis houden om zo eerder het vliegtuig te kunnen pakken naar een vakantiebestemming. Daarmee ontlopen ze drukte en betalen zij minder geld voor vliegtickets. Nu hebben de ambtenaren besloten op Schiphol te controleren of reizende kinderen spijbelen.

Heb jij al oranjekoorts? Zit je vanavond voor de buis? Voetbalnieuws en -tekeningen stuur je naar kinderpagina@nrc.nl