Judoka Vuijsters verliest geding over plaats voor `Peking`

UTRECHT, 13 juni. Judoka Grim Vuijsters heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen de judobond over deelname aan de Olympische Spelen verloren. De voorzieningenrechter in Utrecht heeft dit vandaag bepaald. Vuijsters vond dat hij gezien zijn prestaties van de afgelopen maanden recht had op het ticket in de klasse boven 100 kilogram. De bond kende het startbewijs echter toe aan Dennis van der Geest. Vuijsters wilde de strijd in een tweekamp met hem uitvechten, maar de rechter wees dit af. Volgens de rechter heeft de bond zich aan alle regels gehouden. Dat Vuijsters begin dit jaar op verschillende toernooien aanmerkelijk beter presteerde dan Van der Geest doet er volgens de rechter niet toe. Op dat moment kon Vuijsters volgens de regels van de bond al niet meer tot het olympische kwalificatietraject worden toegelaten. Dat kon alleen bij een tussentijdse evaluatie in oktober 2007. De technische staf had toen echter besloten om Van der Geest het olympisch kwalificatietraject te laten ingaan omdat hij het meest kans maakte op een medaille. Volgens de rechter is de regeling die de bond hanteerde niet onredelijk.