Groot-Brittannië

Howard Hodgkin – Prints is een grootschalige, rondreizend retrospectief van het Barbican Centre in Londen met 130 indrukwekkende abstracte printen. De Britse kunstenaar, die eerder de Turner Prijs won en die Groot-Brittannië vertegenwoordigde op de Biënnale in Venetië, staat bekend om het doorbreken van regels in de printmakerij. Zijn werken hebben oranje en dieprode kleuren met diepte en lichtval. Via een geschilderde ‘lijst’ eromheen trekt Hodgkin de bezoeker in zijn kleurige verbeeldingswereld, met exotische namen als Turkish Delight, Monsoon en Indian tree.

Winchester

Howard Hodgkin – Prints is een grootschalige, rondreizend retrospectief van het Barbican Centre in Londen met 130 indrukwekkende abstracte printen. De Britse kunstenaar, die eerder de Turner Prijs won en die Groot-Brittannië vertegenwoordigde op de Biënnale in Venetië, staat bekend om het doorbreken van regels in de printmakerij. Zijn werken hebben oranje en dieprode kleuren met diepte en lichtval. Via een geschilderde ‘lijst’ eromheen trekt Hodgkin de bezoeker in zijn kleurige verbeeldingswereld, met exotische namen als Turkish Delight, Monsoon en Indian tree.

T/m 27 juli The Gallery, Winchester Discovery Centre, Jewry Str Winchester, 00441962 873 610 www.howardhodgkin.org.uk

Londen

Chinese civilisatie en cultuur ontstonden in Shandong, een oostelijke Chinese kustprovincie. Ondanks het feit dat de regio onder Europees bestuur stond, is het nu het voorbeeld van de economische kracht van China. De foto’s van The Lion and the Dragon tonen de uitzonderlijke ervaringen van Britse ambtenarden die de Shandongse cultuur van dichtbij meemaakten. Stewart Lockhart was de eerste buitenlander die een Confuciaanse tempel, de grootste in China, mocht bezoeken. Sir Reginald Fleming Johnston, de leraar van Pu Yi, de laatste Chinese keizer, ondervond het dagelijkse leven van de Verboden Stad. De foto’s tonen de indrukwekkende relatie die Groot-Brittannië en China hadden .

T/m 24 aug The Lion and the Dragon: Photographs from China 1903-1905, Dulwich Picture Gallery, Gallery Road, Dulwich, Londen, 004420 8693 5254 & www.dulwichpicturegallery.org.uk

En verder

T/m 25 juli, Outside the Box: Images of Contemporary Japanese Architecture by Edmund Sumner, in de Daiwa Anglo-Japanese Foundation, Cornwall Terrace, Londen, ma t/m vr 9u30-17u. 020 7486 4348 & www.daiwa-foundation.org.uk