Gifgasaanval in olympisch stadion Peking

Gifgasaanval in olympisch stadion Peking peking. Twee Chinese agenten in beschermende kleding dragen een gewonde weg uit het olympische volleybalstadion in het Chaoyang park in Peking nadat daar een aanval met gifgas plaatshad. Vierhonderd toeschouwers werden binnen acht minuten geëvacueerd en een uur later was het stadion vrij van chemicaliën. Deze rampenoefening werd gehouden ter voorbereiding op de Olympische Spelen die 8 augustus beginnen. De Chinese veiligheidsdiensten simuleerden afgelopen week diverse terroristische aanslagen in Peking, waaronder aanvallen met chemische wapens en kaping van een bus met sporters. De autoriteiten noemen de operatie ‘Great Wall 5’. De rampenoefeningen moeten uitwijzen of China goed voorbereid is op een eventuele aanslag. In totaal worden 100.000 agenten en 600.000 vrijwilligers tijdens de Spelen ingezet om de veiligheid te bewaken. Foto Reuters Police officers, wearing protective clothes, evacuate an audience member during a drill simulating a chemical blast at the Olympic Beach Volleyball Venue in Chaoyang Park in Beijing, June 11, 2008. China's security forces tackled a simulated chemical blast at the Olympic beach volleyball venue on Wednesday, launching a week of anti-terrorist drills dubbed "Great Wall 5", the official Xinhua news agency said. Picture taken June 11, 2008. REUTERS/China Daily (CHINA). CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA. REUTERS

Twee Chinese agenten in beschermende kleding dragen een gewonde weg uit het olympische volleybalstadion in het Chaoyang park in Peking nadat daar een aanval met gifgas plaatshad. Vierhonderd toeschouwers werden binnen acht minuten geëvacueerd en een uur later was het stadion vrij van chemicaliën.

Deze rampenoefening werd gehouden ter voorbereiding op de Olympische Spelen die 8 augustus beginnen. De Chinese veiligheidsdiensten simuleerden afgelopen week diverse terroristische aanslagen in Peking, waaronder aanvallen met chemische wapens en kaping van een bus met sporters.

De autoriteiten noemen de operatie ‘Great Wall 5’. De rampenoefeningen moeten uitwijzen of China goed voorbereid is op een eventuele aanslag. In totaal worden 100.000 agenten en 600.000 vrijwilligers tijdens de Spelen ingezet om de veiligheid te bewaken.