Fris weekeinde

Het is fris en dat blijft het ook het komend weekeinde. Met maximumtemperaturen rond 15 á 16 graden is het 4 á 5 graden kouder dan normaal. Na het weekeinde lopen de temperaturen langzaam op, maar echt warm wordt het niet. De temperaturen komen volgende week uit tussen 16 en 22 graden.

Een overgang naar stabiel en droog weer zit er voorlopig niet in. Tijdens het weekeinde ontstaan er buien rondom een lagedrukgebied op de Noordzee. Maandag trekt de depressie naar Scandinavië en neemt de buienkans tijdelijk af.

Vanaf dinsdag neemt de kans op buien opnieuw toe door enkele storingen uit het westen of zuidwesten. Buien zullen niet overal vallen, bovendien is er tussen de buien door af en toe ruimte voor de zon.

Zaterdag waait er een meest matige, aan zee vrij krachtige westelijke wind en zullen met name in het binnenland buien vallen, in de westelijke kustprovincies blijft het op een enkele bui na droog en is er relatief meer ruimte voor de zon. Het wordt gemiddeld 16 graden.

Zondag vallen overal enkele buien, maar waait het een fractie minder. Tussen de buien door loopt het kwik in de zon op naar 17 graden.

De meest droge dag lijkt maandag te worden. Tussen twee storingen in blijft het op veel plaatsen droog en warmt het bij weinig wind op tot rond 18 graden.