Film van de dag

RTL Nederland Under the Tuscan sun Deze foto is vrij van rechten voor publicatie van redactionele artikelen Naamsvermelding verplicht: Buena Vista Buena Vista International

Under the Tuscan Sun. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Frances Mayes, een type boek waar sommige boekwinkels een aparte plank voor hebben. Daarop staan dan wat boeken over Engelsen die een oud huis kopen in de Provence, dit na wat botsingen met de lokale bevolking tiptop opknappen en dan veel gelukkiger zijn. Dit boek, en de filmadaptatie, vormt hier een variant op: gescheiden vrouw reist door Toscane, wordt verliefd op een vervallen villa, koopt die in een opwelling, laat het door wat Polen opknappen en valt dan voor een veel jongere Italiaan. Maar zijn de cultuurverschillen te overbruggen? Dit soort boeken (en films) speelt handig in op de droom om op een zonovergoten plek (ver van de stad) een nieuw, zorgeloos leven te beginnen. Met een hoofdrol voor de charmante Diane Lane. (Audrey Wells, 2003, VS/I), RTL 4, 20.30-22.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg