Fanny en Alexander

In 2 bioscopen Fanny en Alexander was in 1982 de laatste film die regisseur Ingmar Bergman (1918-2007) regisseerde met het grote doek in het achterhoofd. Oorspronkelijk maakte hij dit portret van de uitbundige familie Ekdahl als tv-serie, maar hij heeft er zelf ook een kortere versie van gemaakt voor de bioscoop van nog altijd drie uur. Bergman roept de wereld op van de gegoede burgerij in de vroege twintigste eeuw, in een film die vrolijk, dreigend en spannend is.

In 2 bioscopen

Fanny en Alexander was in 1982 de laatste film die regisseur Ingmar Bergman (1918-2007) regisseerde met het grote doek in het achterhoofd. Oorspronkelijk maakte hij dit portret van de uitbundige familie Ekdahl als tv-serie, maar hij heeft er zelf ook een kortere versie van gemaakt voor de bioscoop van nog altijd drie uur. Bergman roept de wereld op van de gegoede burgerij in de vroege twintigste eeuw, in een film die vrolijk, dreigend en spannend is.

Fanny en Alexander. Regie: Ingmar Bergman. In: Filmmuseum, A’dam; Filmhuis, Den Haag.