Entrecote met salade

Schreef ik al dat ik tegen eten voor de televisie ben? Falikant. Maar kóken voor de televisie, dat is een heel ander verhaal. Op www.nrc.tv kun je zien hoe ik dit recept in de serie EKTV-diners bereid.

1 theelepel korianderzaad

½ theelepel grof zeezout

2 entrecotes van 150 – 175 g, op kamertemperatuur

1 rode ui in dunne, halve ringen

1 theelepel suiker

sap van 1 limoen

1 eetlepel lichte sojasaus

½ eetlepel Thaise vissaus

2 handjes rucola

1 klein bosje koriander

2 tomaten, zaadjes verwijderd, in reepjes

1 rode chilipeper, in ringetjes

1 eetlepel extra vergine olijfolie

Stamp koriander en zout grof in de vijzel en wrijf de entrecotes ermee in. Bestrooi de uiringen met zout en laat ze 10 minuten liggen. Los de suiker al roerend in het limoensap en voeg de soja- en vissaus toe. Verhit een grillpan tot hij loeiheet is. Grill de entrecotes 45 tot 60 seconden aan elke kant. Laat het vlees op een snijplank onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Spoel de uiringen af en knijp het vocht eruit. Meng de rucola, koriander, ui, tomaat en chilipeper met driekwart van de dressing en verdeel de salade over twee borden. Snijd de entrecotes in schuine plakken. Leg het vlees op de salade, lepel er de rest van de dressing over en besprenkel met olijfolie. Lekker met stokbrood.

Stuur je beste oranjerecept naar www.nrcnext.nl/koken

    • Janneke Vreugdenhil