Emio Greco op de Louteringsberg

Amsterdam In de laatste week van het Holland Festival is het nieuwe tweeluik van het choreografenduo Emio Greco/ PC te zien: Purgatorio. Net als in hun vorige werk (Hell) en net als componist Louis Andriessen (La Comedia) laten zij zich inspireren door het boek De Goddelijke Komedie van Dante. In deel 1, In Visione, staat Greco met zijn messiaanse uitstraling alleen op het toneel. In deel 2, Po p o p e r a , dansen zeven andere dansers met electrische gitaren, op rockmuziek van Michael ‘Bang on a Can’ Gordon. 13-20 juni Westergasfabriek. Info 020-5237787 of www.hollandfestival.nl.

Amsterdam

Amsterdam In de laatste week van het Holland Festival is het nieuwe tweeluik van het choreografenduo Emio Greco/ PC te zien: Purgatorio. Net als in hun vorige werk (Hell) en net als componist Louis Andriessen (La Comedia) laten zij zich inspireren door het boek De Goddelijke Komedie van Dante. In deel 1, In Visione, staat Greco met zijn messiaanse uitstraling alleen op het toneel. In deel 2, Po p o p e r a , dansen zeven andere dansers met electrische gitaren, op rockmuziek van Michael ‘Bang on a Can’ Gordon. 13-20 juni Westergasfabriek. Info 020-5237787 of www.hollandfestival.nl.