Do me a garden please

Do me a garden please Amsterdam Wie per trein reist kent ze maar al te goed, de (volks-)tuinen langs het Nederlandse spoorwegnet. Vaak met huisjes die zijn gefabriceerd van afvalhout en recyclematerialen. De tuinen zijn echter langzaam maar zeker uit ons landschap aan het verdwijnen, wegens de privatisering van het spoor. Fotografe Gina Kranendonk legde in 2006 en 2007 de (kleurrijke) eigenaars, hun tuinen en hun exotische gewassen op foto’s vast. Treurig is wel dat een aantal tuinen inmiddels is opgeheven.

Amsterdam

Wie per trein reist kent ze maar al te goed, de (volks-)tuinen langs het Nederlandse spoorwegnet. Vaak met huisjes die zijn gefabriceerd van afvalhout en recyclematerialen. De tuinen zijn echter langzaam maar zeker uit ons landschap aan het verdwijnen, wegens de privatisering van het spoor. Fotografe Gina Kranendonk legde in 2006 en 2007 de (kleurrijke) eigenaars, hun tuinen en hun exotische gewassen op foto’s vast. Treurig is wel dat een aantal tuinen inmiddels is opgeheven.

T/m 22 juni in Foam, Keizersgracht 609, A'dam. Dag 10-18u