De wereld van Blaeu

De wereld van Blaeu Amsterdam In de Gouden Eeuw kwamen de handel en zeevaart in Amsterdam tot grote bloei. De VOC werd opgericht, nieuwe zeeroutes werden verkend en ontdekkingsreizen brachten nieuwe geografische kennis. In die ontwikkelingen speelde de kaartenmaker Joan Blaeu een grote rol met zijn Atlas Maior of Grooten Atlas, die na 1662 in diverse edities verscheen. Bij de Bijzondere Collecties van UvA wordt Atlas Maior, de wereld van Blaeu getoond en navolgers en atlassen van Ptolemaeus.

Amsterdam

In de Gouden Eeuw kwamen de handel en zeevaart in Amsterdam tot grote bloei. De VOC werd opgericht, nieuwe zeeroutes werden verkend en ontdekkingsreizen brachten nieuwe geografische kennis. In die ontwikkelingen speelde de kaartenmaker Joan Blaeu een grote rol met zijn Atlas Maior of Grooten Atlas, die na 1662 in diverse edities verscheen. Bij de Bijzondere Collecties van UvA wordt Atlas Maior, de wereld van Blaeu getoond en navolgers en atlassen van Ptolemaeus.

18 juni t/m 23 nov Oude Turfmarkt 129, Amsterdam. Ma-vr 10-17u, za, zo 13-17u