De lachende Rembrandt

De lachende Rembrandt Amsterdam Op een Engelse veiling in oktober 2007 dook een schilderij met een lachende man op waarvan vermoed werd dat het om een echte Rembrandt ging. Het werk werd uitvoerig onderzocht en op technische en stilistische gronden is nu vast komen te staan dat het gaat om een eigenhandig, vroeg werk van Rembrandt uit ca. 1628. Dit schilderij is nu in het Rembrandthuis te zien. Het wordt samen met een klein aantal gerelateerde werken en met uitvoerige documentatie in het Rembrandthuis geëxposeerd. T/m 29 juni Rembrandthuis, Jodenbreestr 4, A'dam. Dag 10-17u.

Amsterdam

Op een Engelse veiling in oktober 2007 dook een schilderij met een lachende man op waarvan vermoed werd dat het om een echte Rembrandt ging. Het werk werd uitvoerig onderzocht en op technische en stilistische gronden is nu vast komen te staan dat het gaat om een eigenhandig, vroeg werk van Rembrandt uit ca. 1628. Dit schilderij is nu in het Rembrandthuis te zien. Het wordt samen met een klein aantal gerelateerde werken en met uitvoerige documentatie in het Rembrandthuis geëxposeerd.

T/m 29 juni Rembrandthuis, Jodenbreestr 4, A'dam. Dag 10-17u.