Cao nabij in overleg streekbus

Een nieuwe cao voor werknemers in het openbaar vervoer is zeer nabij. Dat heeft een woordvoerder van FNV Bondgenoten vanmiddag bevestigd. Rond het middaguur stonden alleen nog de atv-dagen ter discussie. Vakbonden en werkgevers zijn al sinds gisteravond in overleg.

De cao-onderhandelingen lagen stil sinds april. Werkgevers en werknemers werden het niet eens over een loonstijging en de werktijden van de chauffeurs. De werkgevers wilden alleen op de looneisen ingaan als in ruil daarvoor buschauffeurs soepeler werkroosters zouden accepteren. Uit onvrede gingen de buschauffeurs over tot acties. Per 1 juni werd in het streekvervoer volledig gestaakt. Op last van de rechter rijden sinds gisteren de bussen in de noordelijke provincies weer tijdens de spits.

Onder druk van reizigersvereniging Rover en de provincies besloten de bonden gisteren dat bussen in heel Nederland vanaf morgen weer in de spits rijden.

Streekbussen: pagina 3